Kadın Hastalıkları ve Doğum, üreme dönemi öncesinde, sırasında ve sonrasında kadın sağlığını konu alan; anne ve çocuk sağlığını korumayı ve geliştirmeyi hedefleyen bir tıp uzmanlık dalıdır.

Alanın konuları arasında; gebelik, doğum, fertilite ve kadın üreme sistemi hastalıkları yer alır. Gebe kalamayan kadınlara çocuk sahibi olmaları için destek vermek, anne karnındaki bebeğin sağlık durumunu incelemek, genital organların iyi huylu ve kötü huylu hastalıkları ile ilgili hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmeti sunmak, genital bölge enfeksiyonları ile mücadele etmek, organ sarkması ve idrar kaçırma problemlerine çözüm üretmek, genital organ kanserlerinin erken tanı ve tedavisini yapmak, üreme endokrinolojisi ile ilgili hastalıkları takip ve tedavi etmek, dış gebelik ve gebelikte kanama gibi acil durumlara müdahale etmek ve doğum ile sağlıklı bebekler dünyaya gelmesine yardımcı olmak yer alır.

Ana Bilim Dalımız 2018 yılında kurulmuştur. Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat APİ fakültemize görevlendirilerek 27.12.2018 tarihinde ilk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. 21.09.2020 tarihinde ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet KALE, Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirilmiş, sonrasında Prof. Dr. Murat APİ, 15.02.2023 tarihinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı olarak tekrar atanmıştır.

Prof. Dr. MURAT APİ
Doç. Dr. EMRE MAT