Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Tıbbi Patoloji, organizmada hastalık sırasında ortaya çıkan yapısal değişiklikleri, fonksiyonel bozuklukları, bunların nedenlerini ve oluşum mekanizmalarını inceleyen bir tıp uzmanlık dalıdır.

Patoloji, otopsi incelemelerinde olduğu gibi bütün organizmayı bazen de sitolojik değerlendirmelerde olduğu gibi kısıtlı bir vücut sıvısı örneğini inceleyerek hastalık sürecini aydınlatmaya çalışır. Biyopsi örneğinden elde edilen bilginin klinik bulgular, radyolojik özellikler ve diğer laboratuvar bulguları ile bir arda değerlendirilmesi ile hastalık tablosunun tanımlanması mümkün olur. Doku ve organlarda makroskopik ve mikroskopik düzeyde meydana gelen fenotipik değişikliklerin, bunların arkasında yatan DNA, RNA ve protein düzeyindeki genotipik değişikliklerle birlikte yorumlanması ile hastalıkların patogenezi ve tedavi sürecinin belirlenmesi mümkün olur.

Hedefe yönelik tedavi ajanlarının ve kişiselleştirilmiş tedavi programlarının giderek daha yoğun ve etkin kullanımı, patolojinin ortaya koyduğu hücresel, moleküler değişikliklerle mümkün olmuştur.

 
Tarihçemiz

Ana Bilim Dalımız 2018 yılında kurulmuştur. Sultan Abdülhamid Han SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer KÜÇÜKODACI fakültemize görevlendirilerek 31.12.2018 tarihinde ilk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. 18.08.2020 tarihinde ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nagehan BARIŞIK Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır.

 

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. NAGEHAN ÖZDEMİR BARIŞIK
Prof. Dr. NAGEHAN ÖZDEMİR BARIŞIK
Doç. Dr. KAYHAN BAŞAK
Doç. Dr. KAYHAN BAŞAK
Doç. Dr. SEVİNÇ KESER
Doç. Dr. SEVİNÇ KESER

Çalışma Konularımız

• Biyopsi (Eksizyonel, insizyonel, punch, shave..) Örneklerinin Değerlendirilmesi
• Sitoloji (Eksfolyatif Sitoloji, İnce İğne Aspirasyon Sitolojisi..) Materyallerinin
Değerlendirilmesi
• Medikal Otopsi
• İntraoperatif Konsültasyon
• Hasta Başı Yeterlilik Değerlendirilmesi
• Histokimyasal Yöntemle Yapılan Testler
• İmmünhistokimyasal Testler
• Moleküler Testler
a) İn situ hibridizasyona dayalı testler (FİSH, CİSH, SİSH)
b) PCR temelli testler
c) Sekans ve yeni nesil sekans analizleri