Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Nöroloji; beyin, beyin sapı, omurilik, periferik sinirler, kaslar ve bu yapılarla ilgili damarsal yapıların fizyolojik işleyişini, anatomik yapısını inceleyen ve sinir sistemi bozukluklarının tanı, tedavi ve yönetimi ile ilgilenen bir bilim dalıdır.

Nöroloji alanı kapsamında; serebrovasküler hastalıklar, epilepsi, baş ağrısı, multipl skleroz, Parkinson hastalığı, esansiyel tremor ve distoni gibi hareket bozuklukları, amyotrofik lateral skleroz, periferik nöropati, myastenia gravis ve miyopati dâhil olmak üzere sinir ve kas hastalıkları, uyku bozuklukları, otonomik bozukluklar ve bellek bozuklukları gibi durumların tanı ve tedavileri yer almaktadır.

Nöroloji alanında ana inceleme yöntemleri olarak elektroensefalografi (EEG), sinir iletim çalışmaları ve elektromiyografi (EMG), uyarılmış potansiyeller (EP), polisomnografi (PSG) ve nörosonografi kullanılmaktadır.

Geçtiğimiz yüzyıl içerisinde görüntüleme teknolojisindeki ve genetik alanındaki gelişmeler ve yenilikler ile artan tedavi seçenekleri nörolojik hastalıkların tanısı ve tedavisi üzerinde olumlu bir etki oluşturmuştur. Yaşlı nüfusun artışı göz önüne alındığında; inme, demans, Parkinson hastalığı ve epilepsi gibi yaşa bağlı nörolojik bozuklukların görülme sıklığının artacağı ve dolayısıyla nörolojinin geleceğin önemli disiplinlerinden biri olmaya devam edeceği söylenebilir.
 

 
Tarihçemiz

Ana Bilim Dalımız 2018 yılında kurulmuştur. Şişli Hamidiye Etfal SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Serpil BULUT fakültemize görevlendirilerek 27.12.2018 tarihinde ilk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. 18.08.2020 tarihinde ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar SUAM öğretim üyelerinden Prof. Dr. Banu ÖZCAN BARUT Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır.
 

Akademik Kadromuz

Doç. Dr. RAHŞAN ADVİYE İNAN
Doç. Dr. RAHŞAN ADVİYE İNAN
Dr. Öğr. Üyesi AYŞENUR ÖNALAN
Dr. Öğr. Üyesi AYŞENUR ÖNALAN

Çalışma Konularımız

• Epilepsi
• Başağrısı
• Demans
• Vasküler
• Serebrovasküler Hastalıklar
• Nöromusküler
• Nöroimmünoloji