Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

İmmünoloji Anabilim Dalı, insan hastalıklarıyla ilgili alanlarda translasyonel ve temel araştırmalar yapmak suretiyle fizyolojik ve metabolik yolaklarda meydana gelen bozuklukların doğal ve edinsel immünite mekanizmaları üzerine etkileşimlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Otoimmünite, alerji, transplantasyon, enfeksiyon hastalıklar ve kanser çalışma alanımız içinde yer almaktadır. Ayrıca; metabolik, kardiyovasküler ve nörodejeneratif gibi geleneksel olarak immünolojik olarak görülmeyen pek çok yaygın bozukluğun araştırılmasında İmmünoloji biliminin katkıları önemli bir yer tutmaktadır. İmmünoloji bilimi, giderek tıbbın bütün dallarında araştırma yapan bilim insanları için ortak bir buluşma alanı olurken, tıbbi çalışmaların yanı sıra insan ve yaşam bilimlerinin de bütünleyici bir parçası olmuştur.
Amacımız; immün aracılı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için hedeflenen yeni terapötiklerin gelişimi için dünya standartlarında bir merkez olmaktır.
Misyonumuz; kanser, otoimmün hastalıklar ve enfeksiyon hastalıklarla savaşabilmek için bağışıklık sisteminin işlevinin anlaşılmasını sağlamaktır.
Anabilim Dalımız; eğitim ve öğretimde bilgili, donanımlı, kültürlü ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen; bilimsel çalışmalarda uygulamaya dönük, proje odaklı ve çok disiplinli araştırmalar yapma anlayışını benimseyerek, bulunduğu değerli coğrafya içerisinde tarihine sahip çıkarak yaşam boyu öğrenme ilkesinden ayrılmadan topluma kaliteli hizmet sunmayı görev edinmiştir.
 

 
Tarihçemiz

Ana Bilim Dalımız 2018 yılında kurulmuştur. Hamidiye Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sevgi KALKANLI TAŞ fakültemize görevlendirilerek 26.11.2019 tarihinde ilk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. 
 

Akademik Kadromuz

Çalışma Konularımız

• Hücre, Doku ve Organların İmmünolojisi
• Doğuştan ve Edinsel İmmün Cevabın Organizmadaki Rolü
• Otoimmün Hastalıklarda İmmün Yanıtların İncelenmesi
• Enflamatuvar Hastalıkların Oluşum Mekanizması
• İmmün Hastalıklarda Apoptozis ve sitokinlerin Etkileşimleri
• Rekombinant DNA Teknolojisi Uygulamaları ile Tanısal Kit ve Aşı Geliştirme
• Kanserde Erken Teşhis için Belirteçlerin Bulunması
• İmmünoinformatik Yaklaşımını Kullanarak in silico Modelleme