Tıp Tarihi alanı tıp mesleklerinin geçmişini araştıran ve tanıtan bir alandır.

Etik alanı, yalnızca tıbbi bilginin meslek uygulamalarında yeterli olmayacağı ve benimsenmesi gereken ahlaki değerlerin olduğu yaklaşımını benimser. Özellikle doğru karar verilmesinde zorluk yaşanan durumlarda çözüm yollarının uygun yöntemler kullanılarak tartışılmasına olanak verir. Konuları arasında hekim-hasta, hekim-hekim, hekim-kurum ilişkileri, mesleki gizlilik ilkesi ve biyomedikal araştırma etiği yer alır.

Ana Bilim Dalımız 2018 yılında kurulmuştur. Hamidiye Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Elif GÜLTEKİN fakültemize görevlendirilerek 02.08.2018 tarihinde ilk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirilmiş sonrasında Doç. Dr. İbrahim TOPÇU, 17.03.2023 tarihinde Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır.

• Genel Tıp Tarihi
• Türk Tıp Tarihi