Amaç, Hedefler

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı’nda Türkiye’de devlet üniversitelerinde kurulan ilk Uluslararası Tıp Fakültesi olarak 35 farklı ülkeden gelen öğrencileri ile birlikte eğitim hayatına başlamıştır. Eğitime başladığı ilk yıl Yabancı Öğrenci Sınavı ile 150, YKS ile 30 öğrenci almıştır. Takip eden yıllar Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği öğrenci sayılarıyla eğitime devam etmektedir. Eğitim dili birinci sınıfta %100 İngilizcedir. İkinci ve üçüncü sınıflarda değişen oranlarda İngilizce dersler yer alan fakültemizde, dördüncü, beşinci ve altıncı sınıflarda eğitim %100 Türkçe olarak düzenlenmiştir. Bu iki dilli eğitim ile amaç hem uluslararası alanda Türkçe’nin eğitim ve bilim dili olarak yaygınlaşmasına katkı vermek, hem de küreselleşen dünyamızda hekimlik yapacak bireylerin çok dilde hizmet vermesini sağlamaktır. Fakültemizi tercih eden tüm öğrenciler İngilizce Seviye Tespit Sınavı’na girmekteler ve bu sınavda yeterli başarıyı gösteremeyen öğrencilerimiz bir yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı okumaktadırlar.

Fakültemizin önemli amaçlarından biri, ülkemizin tıp alanında uluslararası işbirliğini geliştirmektir. Fakültemiz, yabancı ülkelerden gelecek tıp öğrencilerimize kültürümüzü tanıma imkanı sunarken, aynı zamanda kalteli bir tıp eğitimi sağlayarak ülkelerine döndüklerinde sağlık alanında üst düzey hizmet verecek hekimler olmalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Fakültemizde alanında uzman eğitim kadrosu eşliğinde, uygulamalı eğitime ağırlık veren, hasta çeşitliliği açısından geniş staj imkanları, uluslararası öğrenciler ile birlikte farklı kültürleri tanıyarak çok yönlü bir eğitim fırsatı sunulmaktadır.