Dekanın Mesajı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Külliyesinde faaliyet göstermekte olan binamız, tıp eğitimi vermek üzere II. Abdülhamid tarafından yaptırılan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane adıyla 1903 yılında kurulmuş olup ülkemizde ilk modern tıp eğitiminin verildiği kurumdur.

Üniversitemiz 2015 yılında tekrar ilk sağlık temalı devlet üniversitesi olarak faaliyete geçmiştir. Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültemiz de geçmişten geleceğe bir misyonla 2018-2019 Akademik Yılı’nda Türkiye’de devlet üniversitelerinde kurulan ilk Uluslararası Tıp Fakültesi olarak ilk olarak 35 farklı ülkeden gelen öğrencileri ile eğitim hayatına başlamıştır. Tarihi mekânında, kurulduğu günkü heyecan ve misyonuyla, çalışkan eğitim kadrosuyla, tüm idarecileri ve altyapısıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacaktır.

Dünyanın dört bir yanından gelen, farklı kültürlere sahip öğrencilerimiz ile Eğitim-Öğretim Faaliyeti Üniversitemiz Hamidiye Külliyesinde İstanbul’un merkez ilçelerinden Üsküdar’da ulaşım sorunu olmayan, tarihi ve nezih bir mekânda devam etmektedir.

Fakültemize bağlı Temel Tıp, Cerrahi Tıp ve Dahili Tıp olmak üzere 3 bölümde yer alan 48 Ana Bilim dalı Başkanlığında yer alan ders programları özellikle Avrupa ülkelerinde yer alan kriterler doğrultusunda hazırlanan müfredat, öğrencilerin dünyanın herhangi bir yerindeki, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektörde başarılı olmalarını sağlayacak derslerden oluşmaktadır.

Yabancı Öğrenci Sınavı ile ve YKS ile öğrenci kontenjanı bulunan fakültemizde eğitim dili birinci sınıfta %100 İngilizcedir. İkinci ve üçüncü sınıflarda değişen oranlarda İngilizce dersler yer alan fakültemizde, dördüncü, beşinci ve altıncı sınıflarda eğitim %100 Türkçe olarak düzenlenmiştir.

Fakültemizi tercih eden tüm öğrenciler İngilizce Yeterli Sınavına (İYS) girerler ve bu sınavda yeterli başarıyı gösteremeyen öğrencilerimiz bir yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı okurlar.

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi ile 05.06.2020 tarihinde Hastane adına Sağlık Bakanlığı ve Fakültemiz adına da Üniversite Rektörlüğü arasında gerçekleştirilen Birlikte Kullanım Protokolü anlaşması yapılan Fakültemizde alanında uzman eğitim kadrosu eşliğinde, uygulamalı eğitime ağırlık veren, hasta çeşitliliği açısından geniş staj imkanları, Uluslararası öğrenciler ile farklı kültürleri tanıyarak çok yönlü bir eğitim fırsatı sunulmaktadır.

Yapılan anlaşmalar ile öğrencilerimiz Erasmus, Mevlâna gibi Değişim Programları kapsamındaülkeler arasında öğrenci değişimi gerçekleşmektedir. İki dilli eğitim veren fakültemiz misafir ettiği yabancı öğrenciler sayesinde ülkemizin uluslararası ilişki ve iş birliklerine katkı sağlamayı, misafir öğrencilerimizin ülkelerine döndüklerinde sağlık alanında üst düzey hizmet verecek hekimler olmalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Amacımız: Dünyanın farklı bölgelerinde hizmet eden, etik değerlere bağlı iş hayatında olumlu iletişimler kurabilen, yeterli tıbbi bilgi ve beceri ile donanmış hekimler mezun etmektir.

Üniversiteler vizyoner kuruluşlardır. Sahip oldukları güçle toplumları, ülkeleri yönlendirecek güce sahiptirler. Bu anlamda sorumluluklarımız büyüktür. Bir yandan bizlere emanet edilmiş öğrencilerimize, diğer yandan ülkemiz ve tüm insanlığa karşı vazifelerimizin farkındayız. Sahip olduğumuz bu bilinç ve motivasyonla fakültemizin bir dünya markası olacağına inancımız sonsuzdur.

Prof. Dr. Banu ŞAHİN YILDIZ
Dekan