Tarihçe

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi 16.02.2018 tarihli ve 30334 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. 2018 yılında kurucu dekan olarak Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN ile yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Elif GÜLTEKİN ve Dr. Öğr. Üyesi Faruk Berat AKÇEŞME’nin atanmalarını takiben 2018-2019 Akademik Yılında 150 öğrenci ile Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasında eğitim hayatına başlamıştır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda Yüksek Okulu Yüksekokul Sekreterliği görevini yapan Onur OCAKDAN, 16 Nisan 2019’dan beri de Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Fakülte Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

26/11/2019 tarihinde Prof. Dr. Ülkan KILIÇ ve Doç. Dr. Sevgi Kalkanlı TAŞ Dekan Yardımcılığı görevini devralmışlardır.

22.06.2022 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi halime Tuba CANBAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Soner SABIRLI Dekan Yardımcılığı görevini devralmış halen daha görevlerini sürdürmektedir.

18/01/2022’de tarih ve 2022/3 sayılı Başkanlık Kararı ile Fakültemize dekan olarak asalaten atanan Prof. Dr. Kemal Tolga SARAÇOĞLU'nun 19.12.2022 tarihinden itibaren dekanlık görevinden istifa etmesi nedeniyle, dekanlık görevini İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir SUAM Merkezi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu ŞAHİN YILDIZ, 2547 sayılı Kanun'un 16. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 8. maddesi hükümleri uyarınca vekaleten yürütmesine dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı ile görevlendirilmiştir.