Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Fakültemizin İlk Mezuniyet Töreni Coşku ile Kutlandı!..

Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi ilk mezunlarını Kartal Dr.  Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tören ile uğurladı. Dekan, başhekim, akademisyenler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ve Dr.  Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tanıtım filmleri izlendi ve mezunlar adına fakülte birincisinin konuşması ile devam etti.

Sağlık ordumuzun güçlenmesine ve gelişmesine destek verecek genç hekimlerin mezuniyet sevincinin yaşandığı törende hastane başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan hastaneye adını veren sağlık şehidi Dr. Lütfi Kırdar’ı andı, hastanenin tarihçesinden ve bugünkü imkanlarından bahsedip, tıp eğitiminin zorluklarına değinerek mezunların başarılarından duyduğu gururu ifade etti.

Programda konuşan HUTF dekanı Prof. Dr. Banu Şahin Yıldız konuşmasında mezunlara hitap ederek hekimlik mesleğinin önemine, fakültemizde ve hastanemizde verilen eğitimin niteliğine değindi. Öğrencileri mesleğe uğurlamanın verdiği sevinç, gurur, kıvanç içinde olduklarını ifade etti, onları yetiştiren ve bugünlere gelmelerinde en büyük emeği olan ailelere ve akademisyenlere teşekkür etti.

Mezunlarımıza temsili diplomalarının verilmesinin ardından hekimlik andı okutuldu. Doğu Türkistanlı öğrenciye diploması verilirken duygusal anlar yaşandı. Öğrenci “Ailemin mezuniyetimden bile haberi yok.” diyerek göz yaşlarını tutamadı. Mezunlarımızın keplerini atması ve fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet töreni sona erdi.